Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24378)

Морето опушта исто како медитацијата

Сината боја се поврзува со чувството на смиреност и мир. Самото гледање во вода доведува до некој вид медитативна состојба Нови експертски истражувања укажуваат дека...

„Дупер“: Сакаме сите да слушнат за нас

Овој бенд за нас е место каде што своите идеи и инспирација можеме да ги преточиме во парче музика од кое сите сме задоволни....

Фарма за школки за нов граничен инцидент

Несогласувањата меѓу Хрватска и Словенија околу Пиранскиот Залив сѐ повеќе се продлабочуваат, а двете соседни држави имаат нов спор околу проширувањето на фарма за...

Нема ни домашни ни странски работници

Годишната дозволена квота за вработување странци во Црна Гора изнесува 18.000, додека на бироата за вработување има 40.000 невработени лица. Директорот на Заводот за...

Од свидетелствата е избришан полот на учениците

Во свидетелствата на учениците во Хрватска годинава првпат не се наведени полот на детето и имињата на неговите родители. Оваа новина предизвика реакции и...

Србија и РС со иста програма за четири предмети

Наставните планови и програми од националната група на предмети во Република Српска и Србија, во кои влегуваат предметите за српски јазик, историја, географија и...

Анулиран грчкиот геноцид врз Македонците

Поранешниот дипломат Ристо Никовски во пообемен текст за „Нова Македонија“ се осврнува потемелно на договорот за надминување на разликата за името со Грција. Неговите...

Во Прилеп се гради центар за чување податоци од национален интерес

Информацискиот центар ќе овозможи зачувување податоци за целосно обновување во случај на катастрофа, како и за развивање политики и планови со кои ќе се...

Усвоен Стратегискиот одбранбен преглед

Македонија следната недела ќе ја добие поканата за членство во НАТО, а за неколку месеци ќе почне процесот на ратификување на протоколите, изјави вчера...