Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24373)

Кризата на Западот

По скорашниот самит на Г7 самитот во Канада, повеќе нема сомнежи дека Западот е во криза. Точно, „западните“ држави често водеа различни надворешни политики...

ЕК ги започнува подготовките за преговори со Македонија и со Албанија

Европската комисија вчера ја информира јавноста дека по завчерашните заклучоци на министрите за надворешни работи на ЕУ за условен старт на преговори со Македонија...

Како администрацијата да стане вистински сервис на бизнисот

Стратегиските насоки, секако, се темелат на идентификација на развојните перспективи и излезни решенија за македонската економија, но една од нив е дефинитивно реформирање на...

Зголемена продажбата на авионите на „Боинг“ пред воздухопловната изложба

Двете зделки ја истакнуваат насоченоста кон азискиот пазар, каде што авиокомпаниите купуваат авиони за брзорастечката средна класа, според „Блумберг њуз“. „Џет ервејз Индија“ купи 75...

Сојузни држави ја тужат администрацијата на САД

Против администрацијата на претседателот Доналд Трамп, тужба поднесоа 17 сојузни американски држави и дистриктот Колумбија, кои се обидуваат да ја запрат „суровата и незаконска“...

НАТО наспроти Русија: Антагонизмите се динамизираат

Најновата провокација е барањето од Норвешка да се зголеми бројот на војници од САД на нејзина територија и тие да се распоредат уште поблизу...

Општина Центар ги урива дивите кафеански тераси во Дебар Маало

Општината Центар почна со уривање диви тераси на кафеаните и кафулињата на улицата Аминта Трети во Дебар Маало, а кои користат јавен простор не...

Грција во улога на цензор на македонската историја и образование

Разграничувањето, односно добивањето ексклузивитет на наследството од антиката, сега се чини дека беше една од тежишните цели во потконтекстот на наметнатиот спор за името,...

Граѓаните не спијат од силните децибели на моторите

Со константното зголемување на бројот на жители во главниот град, намалувањето на зелените површини и големиот број згради и инфраструктурни објекти што го пополнуваат...