Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24372)

Кралското однесување е важно како и облеката

Членови на кралското семејство, а особено кралицата, мора да носат комбинации во јаки бои за јавноста лесно да ги забележи во метежот Светската јавност речиси...

Промоција и изложба на „Поврзи се…“ во „Концепт 37“

„Поврзи се...“ е новата димензија во која битисуваме. Димензија што е различна од будност, спиење и сонување. Секој стих и секоја фотографија како љубовна...

Вештачките дијаманти имаат комерцијална примена

Првите синтетички дијаманти се направени во Шведска во 1953 година, со процес на висока температура под притисок Вештачки дијаманти произведени со хемиско испарување (ЦВД) се...

Како по природен пат да се отстрани јаглеродот од воздухот

Пронајдени се карпи што „напорно работат“, реагирајќи природно на јаглерод-диоксидот од атмосферата, претворајќи го во камен! Ова спектакуларно откритие е процес што природата сама...

Бизнис-заедницата има рецепт за зголемување на економскиот раст

Бизнис-заедницата е практична. Таа на теренот ги чувствува и пречките и предностите што ги овозможува или ги наметнува системот. Преголемата регулираност на односите во...

За место во кичевските градинки се чека и по две години

Порастот на градот, целодневниот ангажман на родителите и неинвестирањето во нови детски градинки, им создава големи главоболки на родителите со мали деца од Кичево,...

Коњарка стана атракција за туристите во Мариовско

Во рамките на новоизградениот рекреативен комплекс, вистински рај за очите претставува коритото на реката Коњарка, кое е соѕидано од камен, а во рамките на...

Искри меѓу премиерот и претседателот ќе ги изгорат Уставот и законите

Кохабитацијата, како „чек и баланс-систем“ врамен со позитивното право, врз основа на негово стриктно почитување, наместо да придонесе за политичката стабилност и меѓусебна контрола...

Асад: Западот нема да ја обновува Сирија

Сирискиот претседател Башар ал Асад порача дека Сирија нема да им дозволи на западните инвеститори да учествуваат во обновата на таа држава уништена од...

ЕУ сака мигрантски центри на Балканот и во Африка?

Лидерите на ЕУ на самитот во Брисел в четврток ќе се фокусираат на миграцијата, безбедноста и на одбраната, како и на економските и на...