Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24367)

Местенките во високото образование

За местенките во високото образование може да се дознае нешто од реакциите на засегнатите кандидати, најчесто во Билтен на УКИМ (кај некои приватни универзитети,...

Преспанскиот договор не е склучен во име на Република Македонија

Надежта ни останува кај претседателот на државата, а потоа и во Уставниот суд, чија уставна должност е да го заштитува Уставот. Зарем вреди, за...

На Балканот станува премногу жешко

Не еднаш беше речено дека од способноста на државите да ги доведат докрај процесите на меѓусебни усогласувања и надминувања на конфликтите ќе зависат и...