Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24364)

Каде е најголема изложеноста на лажни вести

Високото ниво на медиумска писменост е важно кога станува збор за издвојувањето на фактите од фикцијата и идентификувањето лажна вест. Тоа е важен аспект...

Можно ли е Италија да успее да се оттргне од ЕУ

Имајќи предвид дека италијанската политика е толку многу балканизирана, ниту оваа влада ниту која било слична коалиција ќе има доволно сила да направи крупни...

Од Моклиште 75 години одекнува плачот по 12-те ваташки младинци

Бугарските фашисти на 16 јуни 1943 година во месноста Моклиште стрелаа 12 младинци на возраст од 15 до 27 години, сите од селото Ваташа....

Новото име во договорот e обид за вештачка промена на македонскиот...

Договорот ја поништува целата македонска историја и промовира нова држава, нова нација, со ново име Договорот склучен помеѓу владите на Република Македонија и на Република...

Продолжи размената на тениски „преврати“ помеѓу Федерер и Надал

Од август лани Надал трипати беше на врвот на АТП-листата, а Федерер трипати го надминуваше, како што треба да биде од денеска, со новата...

Писмо до моите

Почитувани сонародници, Чувствувам лична, човечка потреба да одговорам на повиците за јавна дебата што деновиве фрчат од разни страни и да се вклучам во неа....

Село Нивици, Егејска Македонија

Селото Нивици, Преспанско, Егејска Македонија, е дел од општината Преспа, во Леринскиот округ во Грција. На последниот попис од 2011 година, селото имало 83...

Тројца младинци пак се шампиони, но во повозрасни категории

На младинското првенството на Македонија настапија 82 шахисти (65 во машка и 17 во женска конкуренција), а во однос на лани, но во повозрасни...

Историјата ќе му суди на овој договор

Илјадници граѓани од сите краишта на Македонија, вчера во Битола протестираа против, како што нагласија, „договорот за капитулација на Република Македонија“. Колоната, на чие...