Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24363)

Успешно е реализирана 12-та сезона во мини-лигата на Металург

Екипите Сани 14 од Охрид, Торо спорт од Виница, Макалоски од Прилеп, Дуферко од Скопје и Хендбал старс од Кичево се годинешните шампиони во...

Амур – чистач на застојани води

Овој вид риба води потекло од реката Амур во Северна Азија од каде што е донесена во Европа и во Америка, а на Балканот...

Разликата помеѓу невозможното и возможното лежи во одлучноста

Ракометната академија Металург заокружи уште една успешна сезона Со завршувањето на финалните натпревари во 12-та сезона од мини-лигата на Металург, Ракометната академија Металург, во салата...

Роналдо и Меси не запираат – ќе бркаат рекорди и на...

Меѓу рекордите на ова СП што можат да бидат соборени се и постигнувањата како првак како играч и селектор, повеќе голови на повеќе мундијали,...

Фудбалската еуфорија може да почне

Во текот на следните 30 дена, фудбалската топка едноставно ќе претставува главен сврзувачки елемент, кој ќе ги обедини луѓето без разлика на расата или...

Фудбалот е спортски празник што мора да биде надвор од политиката

Почетокот на Светското фудбалско првенство во Русија е повод за интервју со амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Олег Шчербак, кој дава одговори...

Судбината на Мала Преспа и симболиката на „големиот договор“

До воспоставувањето на новите граници пред сто години во селата на Мала Преспа стоотстотно живеело македонско - словенско население. Таму сѐ било македонско. Jазик...

Апсурдот се претвора во национална трагедија

Не можам да се помирам со тоа што се однесуваме како да сме украле нешто, па сега треба да го вратиме, мислам на името....

Отворено писмо до премиерот Зоран Заев

Премиере, Македонскиот манифест ви соопштува дека со договорот со Ципрас да нѐ преименувате во Северна Македонија се промовирате во најголем злосторник што воопшто го...

NIMBY – Not In My Back Yard

Инаку, ваквите случувања не се типични ниту само за Тимјаник, ниту за Македонија. Постои пејоративно име NIMBY - Not In My Back Yard (Не...