Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24363)

Македонското ткиво обезличено и распарчено

Ако евентуално ние Македонците што живееме во нашата држава се согласиме и одлучиме да го промениме нашиот национален идентитет во северномакедонци тоа ќе значи...

Севернокорејски шпиони сакаат да се вратат дома

Сѐ поголемите севернокорејски дипломатски активности одблиску се следат од една мала и интригантна група - поранешни севернокорејски шпиони што се надеваат дека тоа значи...

Држави со најголем јавен долг

Пописот на држави според јавниот долг, овозможува увид во долгот на државата во однос на БДП. За да се споредат квотите на задолженост на...

Светот сака да мислите како реалисти

Од Европа до Иран и Северна Кореја, светот повеќе не можете да го разберете, освен ако не ги тргнете настрана вашите илузии Една од ирониите...

Почна проект за собирање на отпадните води

„Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадните води во градот Скопје“ е насловен проектот ИПА 2, чија реализација веќе почна. Градежните зафати почнаа од...

Неискосените јавни површини како змијарници

Надлежните ги заборавија или не можат да постигнат да ги искосат сите тревни површини во градов. Многумина се прашуваат дали затаија службите за одржување...

Децата во спортот – сигурна комбинација за здравје, среќа и за...

Спортувањето носи најголеми придобивки кај децата, почнувајќи од физичкото и од психолошкото здравје, сѐ до социјалниот аспект од животот. Спортот како телесна активност дополнително...

Водата во езерото Треска чиста за капење, но до кога?!

Со почетокот на летната сезона и сè поинтензивното вжештување на скопскиот асфалт, повторно се актуализира темата за скопското езеро Треска. Некогаш, оваа локација претставувала...

Метод на исхрана кај ловџиските кучиња

Постојат два основни метода на исхрана, слободно и планирано. И двата метода имаат свои предности и мани, а и самиот избор на методот варира...