Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24359)

Љубов и мода – одлики на скопскиот шарм

Малку е познато дека најубавите скопски палати се поврзани со љубовта, бидејќи тие биле изградени како подарок за саканите сопруги. Токму затоа, тие скопски...

Монтер на клима-уреди или компјутерџија – дилеми при избор на професијата

Дестимулирање на уписите во средните гимназиски училишта, зголемување на платите, воведување повеќе практична настава во средните стручни училишта и насочување на младите уште од...

Нотаријатот е еден од темелите на правната држава

Без двоумење може да се пофалиме дека македонскиот е еден од најстарите, најразвиените и најмодерните нотаријати во регионот, но и пошироко Нотарска комора на Република...

Маратонците го трчаат последниот круг

Играта топло-ладно во позициите на Атина и на Скопје во однос на наметнатиот спор околу уставното име на Македонија, и натаму наметнува неизвесност и...

Штрковите ја заобиколуваат Европа

Лидерите на водечките европски држави и дел од главните луѓе на Европската Унија немаат биолошки деца, а, според зборовите на аналитичарите, тоа се случува...

Што е пресудно: младоста или искуството во политиката

Според истражувањето на американскиот магазин „Политико“, просечниот лидер во ЕУ сега има под 50 години, а сето е резултат на генерациските смени и на...

Бизнисот со лажни дипломи во подем, високото образование во пад

Иако според податоците од Државниот завод за статистика, бројот на дипломирани студенти минатата година е зголемен за 3,6 отсто во однос на 2016 година,...

Внесете пролетни бои во вашиот дом

Пролетта е единственото годишно време, кое како ниедно друго во нас буди желба за креирање, создавање и за промени. Ова е идеално време за...