Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24346)

Македонскиот заштитнички покрив над Европа

(Апостол Павле и солунските браќа Кирил и Методиј) Евидентно е дека нас Господ нè извлече од ужасната кал на декадентната западна антидуховна и колонијалистичка цивилизација....

Како до поевтина струја?

Ваквиот потег заслужува не само внимание, туку и пофалба, бидејќи конечно некој во државата се сети резултатите од своето економично работење и заштедите што...

Нафтата ќе ни ги изеде доматите

Постојаниот раст на цената на нафтата значително се одразува врз работата на земјоделците бидејќи, како што истакнуваат, цените на горивата имаат големо влијание врз...

Македонија и Србија ја реактивираат меѓувладината комисија за заштита на малцинските...

Четиринаесет години од потпишувањето на билатералната спогодба помеѓу Србија и Македонија, двете држави постигнаа договор за реактивирање на меѓувладината мешовита комисија за заштита на...

Бригадниот генерал Арсоски нов командант на ЗОК

Во касарната „Боро Менков“ во Куманово, со примопредавање на военото знаме на командата, должноста командант на Здружената оперативна команда (ЗОК) официјално ја презеде бригадниот...

Влашки поуки

По повод празникот на Власите, 23 Мај, и во контекст на запазување и негување на традицијата на заедништво и мултиетничност издвојувме повеќе влашки поуки 1)...

Трамп со најсилните санкции во историјата сака да го скрши Иран

Американската стратегија се фокусира на вршење економски притисок, кој ќе доведе до домашна политичка нестабилност во Иран, која директно ќе ги предизвика властите. Сепак,...

Поддршка на ракометните тренери за спортот бр. 1 во Македонија

Агенцијата за млади и спорт (АМС) во своите програми за поддршка, развој и втемелување на системскиот пристап за развиток на професионалниот спорт во Македонија,...

Јазикот е од суштинско значење за националниот идентитет

Националните и цивилизациските аргументи во делото на св. Кирил и Методиј Многу е важно делото на светите Кирил и Методиј во зачувувањето и докажувањето на...

Незаситните апетити за голтање на македонскиот идентитет

Академик Катица Ќулавкова во остра писмена реакција во однос на последните настани и спорот со Грција вели дека име на држава не се менува...