Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24345)

Анита Ангеловска-Бежоска нова гуверенерка на НБРМ

Собранието на Република Македонија ја именува Анита Ангеловска-Бежоска за гувернерка на Народната банка на Република Македонија (НБРМ). За неа гласаа 81 пратеник, а воздржани...

МЗШВ ќе гради систем за наводнување во Валандовско

Системот треба трајно да го реши проблемот со наводнување на површината од 2.032 хектари, со што земјоделците ќе можат да се насочат кон подоходовни...

Еден регион, многу лидери

Иницијативите за преземање лидерство во регионот доаѓаат во исто време од различни регионални политичари, што, според упатените, не треба да зачудува бидејќи поради лимитираните...

„Жан Моне“: Собранието да ги води евроатлантските интеграции

Во Собранието на Република Македонија ќе се формира работна група составена од претставници на политичките партии, за да се поддржат имплементацијата на реформската агенда...

Имињата на новите министри денеска во парламентот

Премиерот Зоран Заев вчера најави дека денеска до парламентот ќе ги достави имињата на новите министри во Владата. - Реконструкцијата ќе ја предложам утре, затоа...

Администрацијата мора да се реорганизира

Сеопфатна и долготрајна реформа со вклученост на сите страни во нејзиното креирање и доаѓање до ефикасна јавна администрација, беше пораката од вчерашната дебата „Зошто...

Нелојалната конкуренција го задушува туризмот

Загуба трпат хотелите и сместувачките капацитети што се легално пријавени, државата, која не си ги прибира средствата од такси за престој и гостите, кои...

Мноштво реакции по обелоденување на одредницата „Илинденска“

Според правните експерти, преговорите за името се беспредметни и тие не се придржуваат кон принципите на меѓународното право И по неколку дена од објавата на...

Се бара некомпромитиран експерт

Сите политички партии се согласиле дека критериумите за директор треба да бидат многу строги, не само во однос на политичката независност, туку и од...

Преобразување на образовниот систем

Стекнувањето на карактеристиките на учениците како што се самодоверба, иновативност, креативност, кои треба да ги добијат уште во првите години на основното образование, се...