7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 7:24

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24313)

Пукање со ќор фишек или со вистинска муниција

Од досегашната 27-годишна традиција на повеќепартиски плурализам во Република Македонија, не е забележано дека некоја влада (или министер) биле сменети со интерпелација. Во таа...

Војна во најава

Пораката од Трамп да очекуваат „нови, убави и паметни“ ракети и западните воени бродови што итаат кон Сирија го вклучија алармот во Москва, која...

Во Бутел отворена изложба на народни носии

Во општината Бутел се отвори културната манифестација „Цветници 2018“. Поточно, станува збор за изложба на триесетина народни носи од Скопска Блатија и Скопска Црна...

Пролетна дератизација во Кисела Вода

Од скопската општина Кисела Вода информираат дека се спроведува пролетна дератизација на шахтите на нејзината територија. Досега се опфатени 688 шахти во населбата Драчево,...

Студиските програми на факултетите предизвикаа голем интерес кај средношколците

Проектот „Училиштата на градот Скопје со отворени врати за факултетите и универзитетите за промоција на нивните студиски програми“, кој се реализира во периодот од...

Зaштита на ловџиите од инсекти

Решението на овој проблем е во употребата на разни средства за одбивање на овие здодевни инсекти. Сепак, треба да се знае дека овие средства...

Пролетна офанзива за зазеленување на градот

Експертите сметаат дека еднакво е важна грижата за зеленилото, за тоа долгорочно да трае и да им служи на многу генерации Со засадувањето 16 дрвја...

Цикада – бубачка убиeц на риби

Оваа мамка е замислена како копија на инсектот, т.е. оловниот дел го претставува телото на инсектот, а лимот се крилјата што создаваат големи вибрации...

Рома ги казни сите слабости на „подефанзивната“ Барселона

Во реваншот во Рим, под притисок, без висок посед на топката, играта на Барса се распадна. Меси беше маркиран цело време, а Суарез неефективен Барселона...