Ознака: дијаспора

Агенцијата за иселеништво со нови проекти значајни за дијаспората

Агенцијата за иселеништво на Република вчера попладне, во Македонската опера и балет, на свечена промоција  ги презентираше трите нови проекти кои се од суштинско...

Косовските семејства се финансираат најмногу од дијаспората

Средствата што  во Косово ги праќа дијаспората и натаму претставуваат еден од главните извори за финансирање на косовските семејства, на кои им обезбедуваат стабилна...

Националната стратегија за дијаспора ќе биде доставена до Собранието до јуни

Текстот за Националната стратегија за дијаспора нашето Министерство ќе го достави до Владата до крајот на јуни, изјави синоќа министерот за дијаспора Едмонд Адеми. Адеми...

Дијаспората може да одигра позитивна улога во евроатлантските интеграции

Во овој значаен период за Македонија, дијаспората може да претставува инклузивен сегмент и да одигра позитивна улога во евроатлантските интеграции на земјата, беше речено...