14.3 C
Skopje
15.10.2019 - 23:31

Ознака: дискомузика

Дона Самер – најголемата дива на дискомузиката

Во почетокот на седмата деценија на минатиот век се појавува и се развива еден неверојатен феномен, ноќните клубови што популарно се наречени дискоклубови. Тоа...

„Би џиз“: добрите момци на поп и дискомузиката

„Би џиз“ е австралиско музичко трио формирано во 1958 година, кое го сочинуваат браќата Бари, Робин и Морис Гиб. Заштитен знак на оваа група...