Ознака: Директори

Кривични за екс директори на „Тополка“ за проневера на 3 милиони...

Кривични пријави се поднесени против поранешниот директот на  ЈПКД „Тополка“ - Чашка и поранашен в.д. директор поради злоупотреба на службена положба со што го оштетиле...

Пред избори се вработуваат службеници, а по избори директори

Вкупно 86 проценти од вработувањата во институциите пред изборите се службеници, додека 94 проценти од вработувањата по изборите се директори, покажало истражувањето „Процедурите на...

Директорите на јавни претпријатија се најплатени

Највисоките државни раководители на Косово не се меѓу најплатените службеници во земјата. Тие што примаат највисоки плати, до над пет илјади евра се директорите...

Кривични пријави за двајца поранешни директори на Агенцијата за филм

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава за „несовесно работење во службата“ против поранешните директори на Агенцијата за филм...

Директори ќе викаат инспектори и за недопечени кифли

Ако забележи неправилности во однос на исхраната на учениците, директорот треба веднаш, а најдоцна во рок од три дена откако ќе забележи неправилност, да...