17.8 C
Skopje
27.9.2021 - 0:08

Ознака: „дипфејкс“

Вистината ќе умре со „дипфејкс“?

„Дипфејкс“ е кованица од поимите за длабоко машинско учење и за лажни вести. Станува збор за технологија со која едни фотографии и снимки се...