6 C
Skopje
14.11.2018 - 12:48

Ознака: дипломат

Кога дипломатот е деспот

Кристофер Хил е човекот што во 2015 година изјави дека никој не може и не смее да ѝ го промени името на Македонија. Баш...

Деспотот и дипломатот

Ако се вратиме наназад во 2005 година, кога бев главен преговарач на САД во шестстраните преговори за севернокорејската нуклеарна програма, ги разгледував инструкциите што...

Малески: Руското поведение ја турка Македонија во сојузот со другите западни...

Руското поведение ја турка Македонија во сојузот со другите западни демократии и Македонија мора да земе страна, изјави првиот министер за надворешни работи на...

Руска амбасада: Македонија ќе ги носи последиците од протерувањето руски...

Македонската страна ќе ги носи последиците од протерувањето на рускиот дипломат, објави вечерва руската амбасада во Македонија на Твитер, по одлуката на македонското Министерство...