Ознака: дипломатски клуб

Конференција „50 години дипломатија“

Во организација на Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот клуб – Скопје, денеска ќе се одржи конференцијата „50 години македонска дипломатија“. На конференцијата воведно обраќање...

Дипломатски клуб: Одложувањето на датумот ќе предизвика ретроградни процеси

Незадоволство и протест против заклучокот на Европскиот совет да го одложи одредувањето датум за почнување преговори на Македонија за влез во Европската Унијата изрази...

Излезе седмиот број на „Дипломатски летопис“

Дипломатскиот клуб - Скопје деновиве го објави седмиот број од нивниот „Дипломатски летопис“. Во првиот дел од овој број се поместени текстови, поточно рефератите...

Дипломатски клуб: Иванов ја уништува дипломатијата

Извршниот одбор на Дипломатскиот клуб – Скопје расправајќи за актуелните прашања од надворешната политика и дипломатијата на Република Македонија, констатира дека постои блокада во...