Ознака: диоксид

Екстремен раст на светските емисии на јаглерод диоксид

Според раните процени на истражувачката група „Глобал карбон проџект“ што ги подготви за Климатскиот самит (КОП26) што се одржува во Глазгов, емисиите на јаглерод...

И шумите може да станат извор на јаглерод диоксид!?

Општо е познато дека дрвјата и растенијата се наш сојузник во борбата против климатските промени, бидејќи за време на фотосинтезата врзуваат јаглерод диоксид од...