21.8 C
Skopje
6.6.2020 - 17:01

Ознака: Димитар Богов

Уставниот суд не поведе постапка по иницијативата за измените и дополнувањата...

Уставниот суд на денешната седница со мнозинство гласови не поведе постапка по иницијативата поднесена на членовите 4 став 2 и 27 став 2 од...

Ќе стане ли Анита Ангеловска- Бежоска прва жена гувернер на Народната...

Седумгодишниот мандат на гувернерот на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува утре. Според предлогот на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, кој треба...

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на Народната банка на Македонија и за тоа го известил претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој...

Партиите тактизираат за предлогот Ангеловска – Бежоска да биде нов гувернер...

Новиот предлог на претседателот Ѓорге Иванов за жена гувернерка на Народната банка на Република Македонија што доаѓа од редот на професионалци - експерти, сметам...

НБРМ не смее да остане без гувернер

Народната банка на Република Македонија (НБРМ) не смее да се остави без гувернер, бидејќи тоа би имало негативни импликации врз економијата на државата, се...

Иванов го информирал Заев за кандидатурата на Богов за гувернер на...

Претседателот Иванов во текот на февруари и март оваа година изврши консултации со Сојузот на Стопански Комори, со Стопанската комора на Македонија, со Здружението...

Богов: Подобро е да се оданочуваат сегментите што досега не беа...

Подобрувањата во одредени аспекти во македонската економија регистрирани последниот период создадоа услови за намалување на каматната стапка на три проценти. Европската централна банка сѐ...