12.4 C
Skopje
6.4.2020 - 19:40

Ознака: Димитар Алачки

Од бележникот на писателот Димитар Алачки

Сонување Во вечерите снежни, во зимата додека снежи - пред вас животот лежи... Во ноќите полни со ѕвезди во вас среќата се гнезди. Помирисајте го цветот, откривајте го светот и сонцето во...

Новогодишни песни

Пред Нова година Кутрето Златко за дарови од Дедо Мраз се подготвува Но, најпрво од навики некои треба да се збогува - Кога Дедо Мраз ќе се обиде низ оџакот...

Доктор што лекува и со стихови и рими

Мои малечки пријатели, ќе бидам среќен ако при вашето патување кон светот на возрасните, некоја од моите песни ве насмее, ве подзамисли и ве...