Ознака: ДИК

ЗНМ го осуди односот на Даштевски кон новинарите

Здружението на новинарите (ЗНМ) регира на односот на претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски кон новинарите во текот на попладневната прес-конференција. Од ЗНМ сметаат...

Даштевски: Гласањето и изборниот молк завршуваат во 19.30 часот

Гласањето и изборниот молк ќе траат до 19.30 часот, соопшти претседателот на ДИК, Александар Даштевски. Тој немаше образложение за тоа врз основа на кој...

Членови на избирачки одбори сами одлучиле да не ги користат биометриските...

Државната изборна комисија (ДИК) добила информации дека на повеќе избирачки места членовите на избирачките одбори на своја рака престанале да ги користат уредите за...

Гласањето и изборниот молк би можеле да продолжат и до 22...

Гласањето ќе продолжи и по 19 часот на сите избирачки места на кои ќе има метеж и гласачи кои дошле на гласање, но не...

Даштевски со допис дозволи да гласаат повеќемина, за да се намали...

За да се намали метежот кој се создава во ходниците на избирачките места, претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Александар Даштевски, со допис ги...

Даштевски: До ДИК се стигнати 48 приговори

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар...

Преку 20 отсто од граѓаните го искористиле гласачкото право до 13...

Излезеноста до 13 часот изнесува 20,56 отсто, според податоците на интернет-страницата на Државната изборна комисија на (ДИК). Досега правото на глас го искористиле вкупно 306.394...

ДИК апелира гласачите да „притиснат повеќе“

Проблеми со уредите за отпечаток на повеќе избирачки места На дел од избирачките места утрово гласањето било прекинато поради проблеми со уредите за биометриска идентификација...

Излезеноста до 11 часот изнесува 10,34 отсто

Излезеноста до 11 часот изнесува 10,34 отсто, според податоците на интернет-страницата на Државната изборна комисија на (ДИК). Досега правото на глас го искористиле вкупно 177.540...

Над три отсто излезеност до 9 часот

Над три отсто од граѓаните досега го искористиле правото на глас на локалните избори, според податоците на интернет-страницата на Државната изборна комисија (ДИК). Претседателот на...