8.8 C
Skopje
19.10.2021 - 22:43

Ознака: ДИК

Пристигна серверот со десет станици за полнење на терминалите

Серверот со 10 станици за полнење на терминалите за вчитување на отпечатоци од прсти со податоци од гласачите пристигна во Државната изборна комисија каде...

Првите 200 уреди за биометриска идентификација на гласачи пристигнаа во ДИК

Државната изборна комисија (ДИК) ги презема првите 200 уреди за биометриска идентификација на гласачи од германската компанија „Дермалог“. Уредите ќе бидат употребени на претстојните...

На кантар очекувањата, добивката и загубата

ВО ПРЕСРЕТ НА ТРИГОДИШНИНАТА ОД РЕФЕРЕНДУМОТ ОД 30 СЕПТЕМВРИ Иако тежиштето на референдумското прашање беше ставено на ЕУ и на НАТО (како стратегиска национална ориентација),...

Во изборната трка влегуваат 25 независни кандидати за градоначалници

Заврши рокот за собирање на потписи Во подрачните одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија (ДИК), вкупно 25 независни кандидати за градоначалници успеаја да соберат...

Рекорден број независни кандидатури

ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ВО ОКТОМВРИ Според Државната изборна комисија, вчера, до пред истекот на крајниот рок, во подрачните одделенија и канцеларии, 18 кандидати за градоначалници...

Собирањето на потписи продолжува за 15 кандидати за градоначалници

Заклучно со 28 август 2021 година, до 21 часот, во подрачните одделенија и канцеларии на ДИК потребните потписи ги собраа следните кандидати за градоначалници: 1....

На полноќ истекува рокот за собирање потписи за независните кандидатури

На полноќ истекува рокот за собирање потписи за независни кандидатури за градоначалници и советници за локалните избори закажани на 17 октомври. Досега се собрани потписи...

Во избирачкиот список се провериле 5.164 лица

Државната изборна комисија извести дека тече постапката за јавен увид во Избирачкиот список и истата ќе трае до 9 септември. Заклучно со вчерашниот ден, вкупно...

Продолжува увидот во избирачкиот список, се очекуваат терминалите за отпечатоци

Вкупно 821 граѓанин досега направил увид во подрачните единици и канцеларии на Комисијата за увид во избирачкиот список, при што еден граѓанин поднел барање...

Вториот 9/11

Ќе пишував за небулозните антиковид-мерки, но се откажав. Мислев да пишувам за недонесениот закон за личните карти, кој веќе почнал да важи - невидена...