Ознака: дизајнирани

Најсофистицираните дизајнирани градби во 2021 година

Секоја од овие седум градби со футуристички изглед може да се окарактеризира како архитектонско ремек-дело Завршувањето на повеќето од наведените згради од нашата листа на...

Фаталистички звучи, но просто сме дизајнирани да грешиме

„Немирница“ во хрватскиот речник е механички систем во часовници што е регулатор на точноста. Tермин од учебник за прецизна механика. Во книгата на хрватската...

Најчудните автомобили што некогаш биле дизајнирани

Историјата на автомобилскиот дизајн е полн со смели обиди за создавање различни возила во однос на изгледот и начинот на работа. Најсмелите од овие...

Трговски војни – дизајнирани од суперсилите, почувствувани од сите

Судбината на светот зависи од решавањето на геополитичкиот проблем на 21 век, судирот меѓу Кина и САД. Нивното ривалство е неизбежно, но тие може...

Најдобро дизајнирани автомобили од 1950 година посакувани и денес

Педесеттите години на минатиот век беа златната доба во однос на дизајнот на автомобилите. Тие потсетуваат на автомобили со долги линии, а футуристичките опашки...