32.6 C
Skopje
23.8.2019 - 17:48

Ознака: дизајнер

„Слави го животот“ – изложба за себепромена

Изложбата „Слави го животот/себепромена“ на дизајнерот Горан Костовски ќе биде отворена на 21 мај во мобилна/монтажна галерија на Центарот за современи уметности, во Паркот...

Негови пасии беа модата, книгите и мачката Шупет

Карл Лагерфелд, водечкиот дизајнер на модната куќа „Шанел“ во изминатите 30 години, почина вчера во 86-та година, објавија француските медиуми. Дизајнерот, кој во една...

Поезијата е битен сегмент од мојот живот

Лазе Трипков, дизајнер, сценограф Перото е едро, а едрото е она што го дава правецот кон слободата на авторот, поединецот, групата, дојденецот, домаќинот, раселениот, изгонетиот,...

Дизајнерот Лагерфилд ќе се откаже од германското државјанство

Светски познатиот моден креатор Карл Лагерфилд, кој е роден во Хамбург, изјави дека планира да се откаже од германското државјанство бидејќи ја „мрази“ политиката...