Ознака: дигитални

Дигитални платформи што им помагаат на авторите во пишувањето

Авторите сè повеќе се свртуваат кон технологијата, што е последица на потребата да се натпреваруваат во свет во кој потенцијалните читатели имаат многу опции...

Дигитални портрети инспирирани од карантинот во 2020-та

Инспирација ми беа сите внатрешни емоции и доживувања низ кои поминував за време на пандемијата, па, така, и имињата на делата се поврзани со...

Печатени или дигитални, учебниците пред сѐ треба да бидат квалитетни

Голем број од децата ќе сакаат да читаат од екран, но има опција и да се печатат материјалите ако има желба за тоа. Државниот...

Дигитални учебници од септември

Членовите на работната група што работи на концепцијата, деновиве прават матрица за тоа како ќе изгледаат новите наставни програми според кои ќе се учи...

Друштвото на дигитални номади енормно расте

Изразот „дигитален номад“ звучи чудно. Но познато е дека овие луѓе можат да си дозволат да живеат патувајќи низ светот и да работат од...

Дигиталните не се достојна замена на традиционалните честитки

Денес, покрај лесно достапниот високотехнолошки начин за пренесување пораки, многумина се прашуваат дали некој воопшто испраќа празнични честитки? Одговорот е оптимистичен. Имено, според Здружението...

Првиот холографски телефон што е подобар од 3Д-очила

По одложувањето и доцнењето на еден од најочекуваните и најдобри производители на дигитални камери „РЕД Хидроген“, тие го претставија својот прв телефон „хидроген оне“....