Ознака: диви тезги

Инспекција ги отстранува дивите тезги околу „Зелен пазар”

Инспекција на општина Центар изминатите денови, по претходна опомена и известување, спроведе акција за отстранување на диво поставените тезги и дивите препродавачи околу "Зелен...

Отстранети дивите тезги на тротоари и тревници низ Скопје

Градот Скопје во координација со Државниот пазарен инспекторат и МВР, како и со асистенција на ЈП „Улици и патишта“ за утовар, денеска спроведе акција...

Ќе се отстрануваат дивите тезги на Бит-пазар и Старата чаршија

Град Скопје и Општина Чаир со поддршка на еснафот на Старата скопска чаршија и Комората на трговци во Република Македонија преземаа обврска пред граѓаните...