-9.2 C
Skopje
26.1.2022 - 5:42

Ознака: диви животни

Во следните пет години ќе се спречува труењето на дивите животни...

Македонско еколошко друштво во соработка со седум организации од Европа започна да го спроведува проектот „Балкан Детокс ЛАЈФ“, финансиран од ЕУ, со кој ќе...

Ќе се воспоставува Центар за згрижување на повредени и запленети диви...

Министерството за животна средина и просторно планирање започна со реализација на активност за „Изработка на студија за изводливост за воспоставување на центар за згрижување...

Франција забранува диви животни во циркусите

Француските власти најавија дека постепено ќе забранат употреба на диви животни во патувачките циркуси, како дел од новите мерки за заштита на животните. - Нашиот...

Вухан забрани продажба и консумација на диви животни

Во кинескиот град Вухан, каде што избувна епидемијата на коронавирус на крајот од минатата година, официјално е забранета трговија со диви животни, што вклучува...

Начини за самоодбрана од диви животни

Тие одбранбени начини или трикови можат да му го спасат животот на ловџијата Постојат начини, или може да се наречат и трикови, за преживување во...

Диви животни во урбани средини – нов облик на соживот

Некои од животните доаѓаат во градовите поради распаѓањето на руралниот животен стил, уништувањето на шумите, како и уништувањето на житните култури, со што дивиот...

Младенчиња во ловиштето

Присутноста на ловџиите ги вознемирува младенчето и неговата мајка и на тој начин ја оневозможуваат мајката да му се врати на младенчето. Токму затоа,...

Влијанието на хемијата врз дивечот

Големата употреба на пестициди и хербициди во земјоделското производство доведува до брзо влошување на животните услови во ловиштето за диви животни, а најмногу за...