Ознака: дива депонија

Се расчистува дива депонија во Драчево

Градот Скопје во соработка со Општина Кисела Вода денеска почна акција за расчистување голема дива депонија во Драчево. - Во општината Кисела Вода, во населеното...

Се отстрануваат дивата населба и отпадот под Железничка

Со заедничка акција во која учествуваат екипи на Инспекторатот на град Скопје, Центарот за социјални работи на град Скопје, Министерството за внатрешни работи и...

Дивата депонија во Ново Село повторно се наполни со отпад

По застојот поради пандемијата од коронавирусот, Град Скопје во соработка со Oпштина Ѓорче Петров повторно почнаа со расчистување на дивата депонија во Ново Село. -...

Расчистени околу 700 кубни метри смет од дивата депонија кај Криволак

Неготино Околу 700 метри кубни смет беа собрани деновиве од дивата депонија во близината на армискиот полигон Криволак, активност за расчистување, која е дел од...

Исчистена дива депонија во Бардовци

Исчистена е дивата депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кои со години се таложеа на оваа...

Се расчистува дивата депонија „Мауцкер“ кај Охрид

Општина Охрид преку Јавното претпријатие „Охридски комуналец“ денеска почнаа со активностите за расчистување на дивата депонија за цврст отпад кај локацијата „Мауцкер“. Предвидено е порамнување...