9 C
Skopje
16.2.2019 - 19:12

Ознака: Диана М. Младеновска

Шарените лаги и измами

Залегнувањата на функционерските деца, внуци, тетки и братучеди во благопријатната топлина на државните јасли сега веќе не се квалификува како претходно озлогласената појава на...

Делумно слободни, со повремен терор врз умот

Иако во текот на минатата година остварила мало подобрување во оваа област, Македонија и натаму се наоѓа во категоријата „делумно слободни“ држави. И така...

Резиденцијата ни на небо ни на земја

Претседател се избира на најдиректен можен начин и затоа, иако Македонија е парламентарна демократија, тој има легитимитет поголем и од претседателот на парламентот и...

Кој е посилен – избирачите или прелетувачите?

Колку и да се обидуваат некои да пронајдат нешто многу загадочно и да разберат зошто Заев по големиот број акробации и компромиси при обезбедувањето...

Орлите високо летнаа

Токму еден од двајцата фотографирани летачи на орли, вицепремиерот Османи, стана главен промотор на таканаречениот владин план за итните реформски приоритети, кој првично беше...

Ѓаволот ја однесе правдата

Не знам што ќе каже Европската комисија за сето ова, но реакциите на домашната јавност што деновиве успеаја да се пробијат дури и низ...

Прво ќе ги амнестираш, па ќе ги бенефицираш

Откако многумина од обвинетите за 27 април, меѓу кои и некои пратеници, се премислија и наместо да бараат „правда“ низ судските процедури, побараа помилување,...

Нема закон, нема комисија, нема корупција

Наследството од деведесеттите и „политичката волја за борба против корупцијата“ што ја декларираа сите влади, кои се сменија потоа, си го направија своето. Создадоа...

Не бидете транспарентни

Добро де, докажано е дека загадувањето на воздухот влијае врз когнитивните способности кај луѓето, но зарем состојбата е толку алармантна! Па нели пред нешто...

Балканска информативна дружба

Веста дека косовскиот вицепремиер, Енвер Хоџај изјавил оти во Македонија, Хрватска и во Црна Гора разговарал за формирање пакт против Србија, доби поголем публицитет...