10.8 C
Skopje
18.10.2021 - 3:01

Ознака: дзс

Граѓаните што не биле дома ќе може да се попишат на...

Влегуваме во последната фаза од пописните активности на терен, во која се привршуваат сите активности што се спроведуваа во последните 20 дена. Апелираме до...

ДЗС: Попишани се 419.485 граѓани, 129.614 домаќинства и 173.439 станови

Во првите осум дена од пописот попишани се 419.485 луѓе, 129.614 домаќинства и 173.439 станови, објави Државниот завод за статистика. Можноста за самопопишување на лица...

Симовски: Системот се рестартира за да нема проблеми со попишувањето

Системот се рестартира за да се отстранат какви било проблеми со процесот на попишување во иднина, кажа директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС)...

Обновено: Пописот во прекин поради поради пад на интернетот

Пописот на населението е во прекин поради пад на интернет-врската, објавија повеќе медиуми повикувајќи се на информации од директорот на Државниот завод за статистика...

Симовски: Пописот ќе се спроведува под строги протоколи, нема да ги...

Државниот завод за статистика е комплетно подготвен за претстојниот попис, изјави денеска директорот на ДЗС, Апостол Симовски. - Уште 10 дена ни остануваат до почетокот...

Локализиран пожарот во беровско Будинарци

Пожарот над беровското село Будирнаци е локализиран, соопшти Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС), истакнувајќи дека активно е вклучена во процесот на гасење на...

Конкурсот за реонски попишувачи и инструктори продолжува до 12 август

Поради летните одмори, Конкурсот за ангажирање на реонски попишувачи и инструктори во претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија, е продолжен до...

Бизнисот се соочува со недоволна побарувачка

Најголемо влијание врз ограничувањето на обемот на производството кај домашните компании, според анализите на Државниот завод за статистика, имаат недоволната странска побарувачка со 20,7...

Само скопскиот регион бележи позитивен природен прираст

Според податоците на Државниот завод за статистика, лани во градските подрачја живородени се 11.258 деца или 59,2 проценти од вкупниот број на живородените деца,...

Намален бројот на починатите од насилна смрт

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на умрените лица од насилна смрт лани е намален за 3,5 проценти во однос на претходната...