Ознака: дејствуваат

Британски микробиолог покажува како точно дејствуваат маските

Британскиот микробиолог д-р Ричард Дејвис, со илустрации на Твитер, прикажа како точно функционираат маските за време на ширењето на коронавирусот. Во неколку чекори тој...