Ознака: Дејвид Мекалистер

Димитров во Брисел: Европа да ја согледа важноста и да донесе...

Во рамки на првиот ден од работната посета на Брисел, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, за првпат се обрати пред новиот состав на...

Мекалистер: Не треба да е цел создавање етнички хомогени држави

Европскиот Парламент смета дека каков било договор меѓу Белград и Приштина може да биде прифатен само ако се договорат обете страни и ако се...