Ознака: Дејвид Гилмор

„Филмски клуб“ – понирање во личноста преку седмата уметност

Излезе од печат нова книга во издание на „Или-или“, станува збор за „Филмски клуб“ од канадскиот писател Дејвид Гилмор, кој преку (авто)биографска приказна, на...

Гитаристот Дејвид Гилмор донираше за заштита на планетата

Гитаристот нa „Пинк флојд“, Дејвид Гилмор, на аукцијата во Њујорк продаде 127 гитари од својата колекција за речиси 21.5 милион долари и целата сума...