Ознака: деца без родители

Отворен Центар за поддршка на згрижувачки семејства во Битола

Денеска во Битола е отворен Центар за поддршка на згрижувачки семејства во државата. Новиот центар, кој ќе понуди поддршка на 113 згрижувачки семејства кои...

Децата без родители ќе добиваат по 6000 денари месечно

Мерката за финансиска поддршка за ранливите категории, како пензионерите и самохраните родители се проширува и со децата без родители. Поддршка во износ од по...

Здружението „За тебе“ ветува целосна посветеност на сите млади кои пораснале...

2020 година можеби е најтажната година за многумина од нас. Година кога многу планови останаа во позадина, кога многу луѓе го загубија животот, година...

Хрватска ќе вдоми деца без родители од камповите во Грција

Хрватска ќе прифати одреден број деца без придружба, односно, деца кои се сами, без родители, роднини или старатели во бегалските кампови на грчките острови,...