Ознака: дефект

МЕПСО со детали за дефектот поради кој останаа без струја делови...

Прекините на напојувањето во Скопскиот регион се резултат на неможноста да се ангажираат системските резерви кои не ни беа ставени на располагање од страна...

Отстранет дефектот на цевководот за РЕК „Осломеј“

По десетчасовна интензивна работа на вработените на ЈКП „Комуналец“, ЈПВ „Студенчица“ и механизација на РЕК „Осломеј“, отстранет е дефектот на цевководот преку кој со...

Остранет дефектот на РЕК Битола 

Според информациите од РЕК Битола, во текот на вчерашниот ден, во попладневните часови, дојде до краток спој во едно од електричните кола на електростатскиот...

Мрак во поголем дел од Карпош, се работи на санирање на...

Голем дел од населбата Карпош попладнево остана без електрична енергија. Улицата Илинденска е во мрак и не работат ниту семафорите на булеварот.  Електрична енергија нема ниту...

Пукаат водоводни цевки – не се знае зошто

Од ЈП „Водовод и канализација“ тврдат дека уличните дефекти некогаш се случуваат поради дотраеност на мрежата, некогаш поради случајно предизвикан дефект од страна на...

Поради дефект без вода ќе остане населбата Пролет

Од ЈП „Водовод и канализација“ на Град Скопје има најава дека поради уличен дефект на улицата Страшо Пунџур бр.11, во населбата Пролет без водоснабдување...

Кој кого смее да влече?

МВР и шлеп-службите контрадикторни за законските одредби за дефект на пат Граѓаните по долги години сѐ уште се во недоумица дали смеат да ги влечат...

Дефект на телескопот „Хабл“, престана да работи широкоаголната камера

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат...

Дел од Центар вечерва без вода

Корисниците од улиците „Рајко Жинзифов, „Борка Талевски“ и една зграда на Партизанска бр.31 во општина Центар, вечерва од 19:30 часот ќе останат без вода...

Со сателитско снимање откриени 237 дефекти на водоводната мрежа

Според последните истражувања и анализи на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ загубата на вода во Град Скопје изнесува околу 50 отсто. За да се...