Ознака: дефекти

Колку чини пријавувањето дефекти во ЕВН

Иако кога ѕвоните, операторот автоматски ве вклучува да чекате да ве услужат вработените, а снимената порака ви вели „сите оператори се зафатени“ и вие...

Нормализирано снабдувањето со струја во неколку града

Сите дефекти во преносната мрежа што се во делот на АД МЕПСО се отстранети и е нормализирано е снабдувањето со електрична енергија во неколку...

Дефектите на македонското образование

Од извршените анализи и студии кај нас и пошироко, високостручните и научни кадри од нашата земја ја напуштаат својата татковина и се вработуваат на...

(Д)ефектите од Преспанската спогодба

Прашањето за недостатоците на Преспанскиот договор неодамна (одново), на невообичаено многу високо ниво, го постави и грчкиот премиер Киријакос Мицотакис, по средбата со германската...

Квалитетот на тетовската вода се стабилизира, но зачестија дефектите

Жителите на Тетово неколку дена на почетокот на октомври се соочуваа со променет мирис и вкус на водата кои потоа не беа забележливи. Испитувањата...

Отежнато водоснабдување поради честите дефекти на мрежата во Тетово

Големите количини вода од природните извори кои се карактеристични за пролетниот период кои потоа стигаат во тетовската водоводна мрежа се причина за чести дефекти...