Ознака: дефанзива

Бриселска „дефанзива“ во процесот на проширување

Форумот на Блед се одвиваше во поинакво „сценарио“, во кое можеше да се забележи покритички настап на лидерите на земјите од Западен Балкан во...

Светската демократија во дефанзива

Демократскиот свет треба да воведе нов пристап на заштита на демократијата наместо на нејзино промовирање, вели Јаша Маунк од „Форин аферс“ Авторитарните режими повторно земаат...