Ознака: детство

На настава без мобилни телефони за посреќно детство

Откако Кина ја забрани употребата Кина од неодамна забрани користење телефони во училиштата откако таква одлука донесе Министерството за образование на оваа држава, која е...

Нови катчиња за поубаво детство и за весела игра

Годинава речиси сите општини во метрополата можат да се пофалат со изградени игралишта. Општинските власти се посветија не само на градење туку и на...

Матеа Стоев пишува со перото на детството!

„Мојата шарена стихувалка“ е моето првенче, во кое внимателно ги распослав стиховите од моето детство. Се радувам на секој од нив, бидејќи тие се...

Книгите од детството ја обликуваат нашата психа

Читањето во детството коинцидира со еден период кога иднината ни изгледа ширум отворена. Она што сакаме да го воскреснеме преку книгите за деца не...

Една голема сага и тага за Чаир

За таа меана и денес се раскажува и прераскажува, бидејќи ја отсликувала душата на Чаир. Пивото се точело од голем дрвен долап, се пиеле...

Деби Му е зрнцето детство што го носиме низ животот

Пријатели на децата: Жаклина Мучева, новинарка и авторка за најмладите читaтели „Мозаикот на Деби Му“ ја преработив на Брајово писмо и испечатив примероци за ресурсните...

Неопходно е да се даде приоритет на квалитетно образование во раното...

Во Северна Македонија каде што речиси 41.000 деца, околу 61 отсто од децата на предучилишна возраст (од 3 до 6 години), не посетуваат предучилишно...

Работам за имиња што ми биле страст од детството

Секогаш кога илустрирам постер, во заднина ми оди саундтракот од филмот на кој работам, вели Марко Манев Марко Манев е илустратор и графички дизајнер, кој...