9.8 C
Skopje
24.10.2021 - 4:14

Ознака: детско игралиште

Изградено ново детско игралиште во битолската урбана заедница „Борис Бастеро“

Нов простор за одмор и рекреација добија жителите на урбаната заедница „Борис Бастерот“. Просторот е комплетно опремен со детски реквизити и клупи, со што истиот може...

Се реконструира детското игралиште зад Универзална сала во Центар

Општина Центар неодамна започна со реконструкција на уште едно детско игралиште, кое се наоѓа зад Универзална сала, на улицата Владимир Полежиноски. Игралиштето ќе добие нови...

Ново детско игралиште во „Григор Прличев“

ОХРИД Се гради ново детско игралиште во дворот на основното училиште „Григор Прличев“. На локацијата веќе се поставени најсовремени реквизити за забава и се врши...

Реконструирано детско игралиште во Козле

Општина Карпош комплетно го реконструира детското игралиште меѓу кулите со броевите 52 и 56 на улицата Јуриј Гагарин, во населбата Козле. Поставени се нови...

СКОПСКО – инфо

Нови подземни контејнери во Карпош 3 Нови подземни контејнери се поставени по должината на улицата Никола Русински во Карпош 3. Тие се со поголем капацитет...

Нов детски парк и урбан сквер за жителите на Нерези и...

Граѓаните од Нерези и Тафталиџе 2 во општина Карпош добија нов детски парк и урбан сквер. Новиот парк денеска на денот на општината 3-ри ноември,...

Ново детско игралиште во населбата Тафталиџе

Најмладите жители на населбата Тафталиџе добија ново детско игралиште. Ова катче за децата го постави општината Карпош, на булеварот Партизански одреди, меѓу зградите 107...