Ознака: детски творби

Детски творби, претстава и изложба што зближуваат

Ученици и професори од четири училишта од Хрватска, од 2 до 5 мај, престојуваа во нашата земја, во рамките на воспоставената меѓународна соработка, и...

„Ракатки 2018“ исткаја уште една низа од детски творби

Зад нас е 14. издание на детскиот литературен фестивал „Ракатки“, што се одржа неодамна во Скопје. Фестивалскиот одбор, на чело се неуморната Славка Арсова,...