Ознака: детските

Учениците преку низа активности учеа за демократиjата и за детските...

Општинското основно училиште „Јонче Смугрески“ од Обршани, Прилепско, минатата недела, под мотото „Демократија, учество и детски права“ беше домаќин на Отворениот ден за граѓанско...

Бабо, нели сум умен!

Бисерчиња од детските главчиња (5) Баба Елка го советува тригодишниот внук Дамјан: - Знаеш, мило, баба работи во училиште. Таму има многу ученици и многу учителки....

Роj летни радости низ детските активности

Еве, летото е при крај, но се чини дека на летните радости и лудории им нема крај. Секојдневно, од утро до вечер, рој летни...

Сите богатства на светот не се вредни колку што е вреден...

„Вашите деца не се ваши деца. Тие доаѓаат низ вас, но не и од вас, и иако се со вас, не ви припаѓаат вам....

Стапицата на детските играчки

Одземените парчиња биле речиси идентични копии на вистинските производи и било исклучително тешко да се разликуваат. Сепак, речиси во сите случаи запленетите играчки претставувале...