2.8 C
Skopje
7.12.2021 - 17:00

Ознака: детето

Детето велосипедист „позрело“ од детето пешак?

На децата на возраст од десет години им се дозволува да управуваат со велосипед во зони каде што има возила!? А од друга страна,...

Ако еднаш го удомиме детето во театарот, сме го удомиле засекогаш

На 20 март се одбележи Меѓународниот ден на театарот за деца, па по тој повод го објавуваме текстот на писателот Трајче Кацаров за важноста...

Воспитувањето подразбира почитување на детето!

Како наставничка по македонски јазик и литература им ја всадувам љубовта кон книгата на моите ученици, вели Китанова Од мој агол: Ленче Китанова, наставничка по...

Ако еднаш го вдомиме детето во театарот, сме го вдомиле засекогаш!

Нема театар без детето во него, како што нема дете без да посака неговиот свет да биде театар, вели Кацаров ОД МОЈ АГОЛ ЗА ТЕАТРИТЕ...