Ознака: дестинација

Ќе се менуваат понудите за да биде Македонија поатрактивна дестинација

Кампањата „Дома си е дома“ и ваучерите за поттикнување на туризмот ги привлекоа домашните туристи, а безбедносниот печат значително придонесе за странски гости Туризмот сѐ...

Виена е најпосакувана луксузна дестинација

Меѓународната мрежа за организација на луксузни патувања „Тревлер мејд“ ја прогласи Виена за најпосакувана дестинација за 2021 година. Во трката за титулата „најпосакувана дестинација“,...

Азески: Регионот како една дестинација за инвестирање

Добрите економски и билатерални односи меѓу Србија и Македонија може дополнително да се унапредат со јакнење на динамиката и темпото на работа за изедначување...

Успехот е патување, а не крајна дестинација!

Ќе се потрудиме целиот проект успешно да профункционира и како иновација никогаш да не згасне, порачуваат нагрaдeните ученици Тимот на СБФ од СОУ „Јосиф Јосифовски“...

Транзитните туристи ни се лизгаат од раце

Кратката делница од само 200 километри изморените возачи гледаат да ја поминат што побрзо и одморот да го најдат на некоја морска плажа. Но...

Истанбул – дестинација за 365 дена

Византион, Цариград, Константинопол, Стамбол, денес Истанбул, се некои од имињата што градот ги имал низ својата милениумска историја. Овој неофицијално 17-милионски, а официјално 12-милионски...