Ознака: десничарски партии

Ново име на сојузот на десничарски партии во Европскиот парламент

Групата на европски крајно десничарски и популистички партии во Европскиот парламент го менува својот бренд и од сега ќе се вика „Идентитет и демократија“. Според...

Русија ја разедини европската десница

Италијанскиот заменик-премиер и министер за внатрешни работи, Матео Салвини, ќе ги собере националистите од цела Европа на плоштадот Дуомо во Милано, во обид да...