Ознака: дескоска

Дескоска: Прочистувањето на корупцијата е најзначајниот процес во државата

Корупцијата претставува закана за демократијата и владеењето на правото. Општествата со силни, независни и непристрасни механизми за борба против корупцијата се општества со значително...

Дескоска: Амнестијата за настаните од 27 април е голем товар за...

Згрозена сум од она што се случи со СЈО а единствениот контакт што сум го имала со Катица Јанева е за време на дебатите...

Дескоска: Наместо само за плати, судството да реагира и за застарените...

Министерката за правда, Рената Дескоска, ги повика судиите и вработените во судството наместо само за плати, да реагираат и за случаите во кои има...

Дескоска најави измени на Кривичниот законик за кривични дела поврзани со...

Министерката за правда, Рената Дескоска, се обрати на меѓународната конференција посветена на справувањето со несоодветните постапувања на полицијата содржани во пресудите на Европскиот суд...

Дескоска се консултира со работната група за писмото на Јанева

Министерката за правда, Рената Дескоска, на Фејсбук објави фотографии од денешната средба на работната група за предлог-законот за Јавното обвинителство за судбината на предметите...

Дескоска: Нема напредок во денешните разговори за законот за ЈО

Во Министерството за правда се одржа нова средба за предлог-законот за Јавното обвинителство. Средбата била меѓу министерката за правда, Рената Дескоска, советникот на премиерот,...

Безусловната препорака– потврда за спроведените реформи и имплементација на европските стандарди

Министерката за правда, Рената Дескоска, денеска се сретна со делегацијата на набљудувачката мисија на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ), предводена од Лиза...

Реформите во правосудството едро на процесот на евроинтеграција

Министерката за правда, Рената Дескоска се обрати на денешната конференција насловена „Поглавје 23: Македонското сидро или едро“, која се одржа во организација на Институтот...

Со златната метла Дескоска ќе го чисти криминалот и корупцијата

Пред Министерството за правда денеска непознати лица оставиле златна метла, министерката за правда, Рената Дескоска ја фотографирала истата и на својот фејсбук профил се...

Дескоска: Не сум Никола Тодоров да ги шетам сите ресори

Да се вратам во образование нема. Сепак не сум јас Никола Тодоров да ги шетам сите ресори, рече министерката за правда, Рената Дескоска, во...