Ознака: Десет

Десет книги што треба да ги прочитате барем еднаш во...

Книгите не се секогаш само начин на забава и пополнување на слободното време помеѓу многубројните обврски. Многу од нив имаат важна улога во вашиот...

Становите поскапеа за околу десет отсто

Зголемениот обем на издавање станбени кредити, потпомогнат од намалените каматни стапки и поволностите што ги нудат деловните банки, заедно со побарувачката, придонесува и за...

Десет изуми што Кина му ги подари на светот

Изработката на хартија, техниката за печатење, барутот и компасот се само некои од изумите Зачудувачки инвентивната античка Кина зазема водечка светска позиција во различни области...

Се затвораат десет блока во термоцентралите

До крајот на 2023 година треба да бидат затворени десет блока во термоцентралите во Босна и Херцеговина, Црна Гора и во Србија, поради усогласување...

Десет најзначајни уметници на деценијата што заврши

Аи Вејвеј (1957 г., Пекинг), живее и работи во Берлин. Проектот што го вивна кон небото на славата беше инсталацијата од 100 милиони рачно...

Десет неверојатни откритија за Филистејците

Всушност, знаеме и како изгледале Филистејците. Египќаните ги гравирале нивните ликови во своите храмови. Тие носеле висок, пердувест накити за глава, по кој се...