Ознака: депонии

Генерелано чистење на Битола

Во Битола денес почна со реализација на активностите од најголемата еколошка акција за чистење на градот. Акцијата се спроведува заедно со комуналните јавни претпријатија: ЈКП...

Нова акција за чистење на дивите депонии во Битола

Денеска во Битола беше спроведена нова акција за чистење на дивите депонии. По детектираните депонии со габаритен смет, од страна на локалната самоуправа и од...

Акција за чистење и казнување за приватни депонии во Скопје

Исчистена е дива депонија на раскрсницата меѓу булеварот Гоце Делчев и улицата Беласица, кај трговскиот центар „Ист гејт“ Инспекторите за животна средина на Град Скопје...

Општината Битола ја почна акцијата за чистење на дивите депонии

Утрово во Битола почна акцијата за чистење на дивите депонии. Еден од приоритетите на локалната самоуправа во соработка со јавните претпријатија е компленто да...

Ќе биде ли доволно воспитна казната од 88 илјади евра за...

Во рамките на новите заложби на Град Скопје за зголемена контрола и инспекциски надзори за заштита на животната околина и здравјето на граѓаните, во...

Голема акција за чистење депонии во Прилеп

Голема акција за чистење на дивите депонии се реализира денес во Прилеп, за да се стави крај на одлагање на отпад во нив, да...

Град Скопје: Интензивно се чистат дивите депонии

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска изврши увид во активностите за интензивно расчистување на дивите депонии во општините Бутел, Сарај и Карпош. Градот Скопје веќе...

Ќе го спасиме ли градот од градежните депонии?

Со реализацијата на проектот се очекува намалување на бројот на нелегални депонии за градежен отпад и шут за 20 отсто, како и намалување на...

Нема спас од дивите депонии

Мнозинството скопјани сметаат дека чистотата во Скопје не е на највисоко ниво. Посебен проблем е создавањето диви депонии на различни места. Општините преземаат мерки,...

Битола најави акција за чистење на дивите депонии

На 28 септември, ЈП „Комуналец“ ќе биде носител на акцијата за чистење на дивите депонии во Битола, во која со своја машинерија ќе учествуваат...