20.1 C
Skopje
15.9.2019 - 23:08

Ознака: Ден на Европа

Во Прилеп одбележан Денот на победата над фашизмот и Денот на...

Со положување свежо цвеќе на Могилата на непобедените во Паркот на револуцијата, општина Прилеп и Амбасадата на Руската Федерација ја одбележа 74 годишнината од...

Деветти мај – Денот на Европа, но на која Европа?

Денот 9 Мај отсекогаш се славеше како Ден на победата над фашизмот и тој ден му припаѓа на целокупното слободољубиво човештво. Денот на победата...

Порака од граѓаните

Впрочем и најновите анкети на јавното мислење јасно покажуваат дека мнозинството македонски граѓани се против каква било промена на уставното име на државата. Тоа...

Денот на Европа одбележан во Куманово

Денеска во Куманово во организација на Европското движење во Република Македонија, Општината Куманово и Инфо – точката од Куманово, со низа настани беше одбележан Денот на...

Џафери: Иднината на нашата земја е во европското семејство

Република Македонија уште од самиот почеток на своето осамостојување, јасно и недвосмислено го зацрта својот пат и ги определи своите стратешки приоритети. Еден од...