Ознака: Денот на македонскиот јазик

Почнува одбележувањето на 5 Мај – Денот на македонскиот јазик

Денот на македонскиот јазик, 5 Мај, кој од оваа година ќе почне да се одбележува со одлука на Владата од минатиот месец, ќе го...