14.7 C
Skopje
24.4.2019 - 12:26

Ознака: „Денови на македонската музика“

Пијанистката Лаума Скриде на Денови на македонската музика

Концерт на пијанистката Лаума Скриде (Летонија/Германија) ќе се одржи вечерва, во 20 часот, во Музејот на македонската борба, во рамките на 42-те Денови на...

Недостига поголема отвореност на композиторите кон новите тенденции

Она што може да се извлече како генерален заклучок за делата што прозвучеа на овој концерт е дека можеби недостига поголема отвореност на авторите...